onsdag, mars 15

Leve innehållet


Ja det ligger nog nått i denna text, vi glömmer att leva. Deprimerande nog så ser det ut så här, stress måsten och jobba för att överleva. Inte leva och jobba! Vi har myndigheter som ställer krav och lägger sig i, och i dessa myndigheter måste de ha placerat de mest empatilösa eller enkelspåriga människa som finns att skåda.

Såg nyss ett inlägg om den populära serien Mandelmans, om hur de inte får sälja sina egna ekologiska rena produkter på grund av namnet på etiketten. Tomatmarmeladen får inte heta lyckomarmeladen!
Själv kan jag tycka att så länge det finns en innehållsförteckning och produkten innehåller som det utlovas, att hygienkraven följs så kan den heta vad nu Mandelmans vill.
Nej för då ska enligt miljöombudet heta tomatmarmelad! Som Marie Mandelman uttalade, inte tror väl någon att det finns Präster i Prästost!
Kan rekommendera miljöombudet att ta en titt i alla våra butikshyllor, kolla in namnen på de olika produkterna och sen läsa innehållet. Lätt yoghurt med frukt, jodå inget fett men fylld med socker. Blåbärsdryck med 1% blåbär! Galenskap säger jag bara.

Är det inte dags att gå mot renare mat och miljö?
När jag öppnar min syltburk med innehållet jordgubbar, så vill jag inte se nått annat en just jordgubbar. Sen om den heter lyckogubben, så gladare blir kanske jag. Tror att jag förstår att det är jordgubbar oavsett etikettens namn, smaken och utseendet gör nog min mun gladast.
Det Mandelmans gör och några till i vårat land, är att de LEVER! Hårt jobb ja, men de utför något som gör både dem själva och våran miljö tacksam och lycklig. De sparar på våran hårt åtgångna jord. De odlar ren mat!
Tycker att vi döper miljöombudet till Surkål! Var hittar vi dessa oförstående, empatilösa och enkelspåriga människor? Med mina egna tankar lämnar jag dagens irritation och går vidare.

I dag lever jag, sitter här i nattlinnet på min lediga dag och njuter. Klart det finns en hel del att göra, men det är inget som är livsviktigt. Har ju fått frukost och kaffe, så resten kan vänta.
Har ju som ni märkte i texten ovan lyckats reta upp mig på paragrafryttare, men pulsen ligger nu på 60 så det är lugnt.
Mediterade tidigare och kom ner i 48 i puls, så det kanske är därför. Kan bli lite målarkluddande i dag, rogivande för själen och roligt. Först ska jag ta hand om kroppen, med början fötter.
Jag heter Monica och innehållet är viktigt.;)

Ha en fin dag och glöm inte att Leva.

Må väl;)Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...